Voor aankomst in Nederland

Van Lienden Schiphol

Informatie en hulp aan expat bij aanvraag benodigde documenten zoals geboorteakte, huwelijksakte

Wij adviseren u inzake aan te vragen documenten, legalisatie en beëdigde vertalingen.

Overleg inzake aankomstdatum

Van Lienden adviseert u en uw medewerker inzake een realistische aankomst- en startdatum. Wij houden hierbij rekening met voldoende tijd voor onder meer de verhuizing, de processen aangaande de IND en de tijd die nodig is voor het verkrijgen van het eventuele visum bij de ambassade. Zo kunnen alle partijen zich tijdig en adequaat voorbereiden op de toekomst. Begeleiding in dit proces is onze expertise.

Voorbereiding verhuizing inboedel

Wij regelen de verhuizing van a tot z. Samen met u beoordelen wij de verhuisoffertes zodat u zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Wij kijken met u mee naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben ruime ervaring met het ‘verhuizen’ van huisdieren, importeren van auto’s en het verhuizen van bijzondere objecten zoals kunst, piano’s enzovoorts.

Voorbereiding huisvesting

Indien u niet beschikt over bedrijfshuisvesting kunnen wij uw medewerker adviseren en begeleiden bij het vinden van geschikte woonruimte die voldoet aan de wensen van de expat. Wij informeren de expat vooraf over de manieren waarop zij een woning kunnen vinden, zoals via het bezoeken van specifieke websites, het definiëren van realistische woonwensen.
Wij geven uitleg over de manier van wonen in Nederland en over de vele mogelijkheden van mobiliteit – we regelen zelfs fietscursussen. Indien gewenst verzorgen wij een programma waarbij de geselecteerde woningen samen worden bekeken zodat in minimale tijd een geschikte woning wordt gevonden waar de expat zich thuis voelt.

Informatie over douanezaken, aanvraag vrijstelling verhuisgoederen

In samenwerking met de verhuizer regelen wij een vrijstelling voor alle verhuisgoederen zodat uw expat geen importbelasting hoeft te betalen over die zaken die al geruime tijd onderdeel uitmaken van zijn/haar huishouding.

Import auto

Beschikt uw expat over een eigen auto die hij/zij mee wil nemen naar Nederland dan verzorgen wij de volledige procedure voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken.