Voor aankomst in Nederland

Van Lienden Schiphol

Informatie en hulp bij aanvraag benodigde documenten zoals geboorteakte en huwelijksakte

Van Lienden helpt u bij het aanvragen van documenten, bij het laten legaliseren van documenten en bij het laten maken van beëdigde vertalingen daarvan als dat nodig is.

Overleg inzake aankomstdatum

Van Lienden adviseert u over een realistische aankomst- en startdatum. Het is belangrijk dat u genoeg tijd heeft voor ondermeer de verhuizing en het verkrijgen van de benodigde papieren van de Immigratiedienst (de IND) en een eventueel visum van de ambassade. Begeleiding in deze procedures is onze expertise. U en uw werkgever kunnen zich zo tijdig en adequaat voorbereiden op de toekomst.

Voorbereiding verhuizing inboedel

Van Lienden regelt de verhuizing van a tot z. Samen met u beoordelen wij de verhuisoffertes zodat u zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Wij kijken met u mee naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben ruime ervaring met het ‘verhuizen’ van huisdieren, importeren van auto’s en het verhuizen van bijzondere objecten zoals kunststukken en grote muziekinstrumenten zoals piano’s.

Voorbereiding huisvesting

Van Lienden kan u adviseren en begeleiden bij het vinden van geschikte woonruimte. Indien u dit avontuur zelf wilt aangaan, informeren wij u vooraf hoe u geschikte woonruimte kunt vinden. We helpen u ook bij het definiëren van realistische woonwensen.
U krijgt uitleg over de manier van wonen in Nederland en over de vele mogelijkheden van mobiliteit – we regelen zelfs fietscursussen. Indien gewenst, kunnen geselecteerde woningen samen worden bekeken zodat in minimale tijd een geschikte woning wordt gevonden waar u zich thuis voelt.

Import auto

Beschikt u over een eigen auto die u wilt meenemen naar Nederland, dan regelen wij dat u een Nederlands kenteken krijgt.